latinica  ћирилица
04/03/2021 |  13:34 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Сајић: Спремност да помогнемо дјеци и родитељима приликом лијечења у Њемачкој

Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић разговарала је данас са директором Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству "Душа дјеце" Јасминком Вучковић о раду фонда и помоћи коју Генерални конзулат може пружити у наредном периоду.
Вера Сајић -
Вера Сајић

Вучковићева је информисала Сајићеву о дјеци која се тренутно налазе на лијечењу у Њемачкој, као и о дјеци која су до сада лијечена и која ће имати потребу поново долазити на контроле и наставак лијечења.

Сајићева је захвалила Вучковићевој на њеном преданом ангажману и свему што овај фонд чини за обољелу дјецу и њихове родитеље, истичући велики значај хуманог рада Фонда и прикупљања средстава из којих се финансира лијечење дјеце.

Генерални конзул БиХ у Минхену је нагласила да ће се лично ангажовати да помогне и дјеци и родитељима који долазе на лијечење у Њемачку, како би им се пружила свака могућа подршка на путу до изљечења.

- Током разговора договорено је да ће се Генерални конзулат БиХ у Минхену ангажовати када буде било потребе и у изналажењу одговарајућих болница и могућности лијечења дјеце у Њемачкој, контактирајући различите здравствене установе и прикупљајући релевантне информације које могу бити од значаја.

Сајићева је изјавила Срни да је разговарала са родитељима двоје малишана који се тренутно налазе на лијечењу у Њемачкој, истакавши да је информисана да су обоје дјеце добро и да лијечење протиче у складу са договореним процедурама.

- Најљепша вијест је да је дјечак први пут стао на своје ноге и да је то први корак ка циљу, те да нема одустајања. Дјевојчица, која је јуче пети пут оперисана у Њемачкој, добро се осјећа и очекујемо да ће и њен опоравак ићи добро - истакла је Сајићева.

Она је указала на значај постојања овог фонда за малишане и њихове родитеље, јер улијева и наду и сигурност и спознају да они нису препуштени сами себи и заборављени од друштва.

- Поново се потврђује изрека да наше мало некоме значи много, јер ова врста помоћи и исказане хуманости дословно значи излијечење и живот - истакла је генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић.