latinica  ћирилица
05/03/2021 |  12:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Црна Гора: Војска на улицама, Влада упутила "посљедње упозорење"

Влада Црне Горе креирала је видео-снимак којим позива грађане на поштовање епидемиолошких мјера и упозорава на могуће закључавање ако мјере не дају резултате.
Црна Гора - Фото: илустрација
Црна ГораФото: илустрација

Из Владе је саопштено да су ангажовани сви ресурси ради подстицања становништва на строго поштовање епидемиолошких мјера и појачане контроле.

Посебно је указано на изузетно велику улогу медија у подизању свијести грађана да поштују епидемиолошке мјере.

Црногорски предсједник Мило Ђукановић је ове седмице, у обраћању јавности, затражио да се границе Црне Горе затворе за све који немају негативан ПЦР тест, због озбиљно лоше епидемиолошке ситуације у земљи.

Коначна одлука још није донесена, а у међувремену је одлучено да се на улице расподели војска која би требало да надгледа поштовање епидемиолошких мјера.

Државни секретар Министарства финансија Јанко Одовић је гостујући на ТВ Црне Горе, рекао да Војска не дјелује никаквим маневрима, не носи оружје, већ је присутна да само грађанима помогне у превазилажењу здравствене кризе, изазване пандемијом.

Најавио је да ће пунктови бити на свим прометним локацијама у Подгорици и у Никшићу, а од данас и у Бару.

- Јуче је Војска била распоређена на пет пунктова у Подгорици, на четири у Никшићу, данас ће то бити случај у Бару. Војници су ту са маскама, они их грађанама дијеле, уколико је немају - рекао је Одовић и додао да ће дијелити и флајере са упутствима како да се епидемиолошке мјере боље поштују.

У овом тренутку, како је рекао, једино поштовање мјера и ношење маски може спасити да не настане потпуни колапс.

- Ово је посљедњи корак прије закључавања. А, то значи да се живот људи потпуно мијења. Стала би цијела економија, а то значи мање прихода у буџету, али и мање новца за све нас - рекао је Одовић.