latinica  ћирилица
05/03/2021 |  13:43 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Највећа словеначка марина Порторож продата Јапанцима

Оператор и власник словеначке бање "Терме Чатеж" продао је марину Порторож јапанском купцу, пренијели су данас словеначки медији.

"Дело" наводи да су купци јапански инвестициони фондови и да је цијена испод 15 милиона евра, док "Приморске новице" извјештавају да једна јапанска мултинационална компанија купује марину за 16 милиона евра.

Продају је прије неколико недјеља најавио Бојан Петан, чија је издавачка компанија "Државне заложбе Словеније" /ДЗС/ власник и оператор "Терми Чатеж".

Он је тада саопштио да је продаја марине дио договора са повјериоцима ДЗС-а о финансијском реструктурисању дуга, те да је потез координисан са највећим повјериоцем - инвестиционим фондом "Јорк".

"Приморске" подсјећају да је Петер Полич из групе "ПиП" из Луције код Пирана нудио прије скоро три године 40 милиона евра за марину Порторож и земљиште намијењено обалском бањском комплексу, тениским теренима и бунгаловима, али се његова компанија овог пута није пријавила за куповину.

Из општине Пиран су потврдили да су обавијештени да је поступак продаје у завршној фази и да се надају да ће нови власник добро развијати пословну активност марине.