latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:52 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Грујичић: Бошњачки одборници тактизирају због личних интереса

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је данас да је очекивано постављање неких услова групе новоизабраних бошњачких одборника у Скупштину општине, попут најаве да неће прихватити мандате, као и да ће једно причати, а другачије радити ради задовољавања појединачних циљева и апетита, што су радили и раније.
Младен Грујичић (Фото: Т.S.) - Фото: klix.ba
Младен Грујичић (Фото: Т.S.)Фото: klix.ba

Грујичић каже да они на овај начин обмањују своје гласаче и народ лажно се представљајући да се боре за њихове интересе.

- Они су освојили мандате путем поште још у новембру и организовали су бојкот поновљених избора 21. фебруара да би онемогућили избор неких бошњачких кандидата који су били спремни да учествују у раду Скупштине општине и да се боре за бољу Сребреницу и изградњу повјерења међу њеним становницима - оцијенио је Грујичић.

Он каже да су групи одборника, који су организовали бојкот избора и најављују одбијање мандата, важне фотеље и да овом најавом покушавају да релативизују изборни пораз, умање своју одговорност за тај неуспјех пред својим страначким лидерима и народом, скрећући пажњу са чињенице да су од средстава за предизборну кампању купили нове аутомобиле.

Смијењени предсједник сребреничког одбора СДП БиХ Бего Бектић, као и многи Бошњаци у овом мјесту, тврди да се ради о типичној политизацији ради остваривања личних интереса појединаца "самозваних представника Бошњака".

Ранија најава шест новоизабраних бошњачких одборника у Скупштину општине Сребреница да неће прихватити мандате јуче је, према писању федералних медија, преиначена и након њиховог разговора са лидерима бошњачких странака у Сарајеву одлучено је да они учествују у раду сребреничког парламента и заступају права Бошњака.

Међутим, данас је бивши замјеник начелника ове општине Хамдија Фејзић рекао да још нису донијели коначну одлуку.

Бивши начелник општине Ћамил Дураковић на друштвеним мрежама и даље пише да он неће прихватити одборнички мандат.