latinica  ћирилица
05/03/2021 |  16:37 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Станивуковић представио други дио извјештаја Тима за ревизију (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић представио је данас други дио извјештаја Тима за ревизију који је, како каже, утврдио да је из предузећа Аквана новац извлачен фиктивним уговорима за музичаре и неоправдано високим износима за такозвани кетеринг.
Прес конференцја Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Прес конференцја Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Угоститељски објекат Аквана који је у том тренутку дужан више од 10 милиона марака ангажује по ауторском дјелу људе да пјевају и то људе који никад пјевали нису јер нису пјевачи. При томе, само један од тих људи добије 17.000 марака, а тај човјек је Драгана Ристић помоћник министра трговине и туризма. Знате шта ради Аквана, испоручи кетеринг свом највећем дужнику у износу од четири милиона марака! Ево имам и ту фактуру овде као доказ - нагласио је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Прозвани, некадаши директор Акване Ведран Митровић одбацује ове тврдње и најављује тужбу против Станивуковића.

Ведран Митровић, некадашњи директор предузећа Аквана демантује причу Станивуковића.

- Ниједна фактура није била ни близу четири милиона и ја заиста не знам о чему се ради и одакле му такви подаци. Ниједан кетеринг није коштао више од три хиљаде марака. Заиста не знам како је дошао до тих података и поптуно сам шокиран том изјавом о четири милиона - нагласио је Митровић.

Драгана Ристић, коју је градоначелник означио као једног од учесника у наводним малверзацијама тврди да је све урађено по закону и да Станивуковић не износи истините податке.

- Сви моји који ме знају знају и да сам 20 година била у браку са познатим музичарем Сашом Ристићем који је живио и радио у овом граду од 1997. године. Ја као његова супруга, кад он није био у прилици да потпише уговоре, ја сам их потписивала и то се пар пута десило за све чланове бенда, као и за више дана - нагласила је Драгана Ристић.