latinica  ћирилица
05/03/2021 |  18:42 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Станивуковић представио дио другог извјештаја Тима за ревизију (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић тврди да је његов Тим за ревизију прикупио доказе о извлачењу огромних новчаних износа из предузећа Аквана, како је рекао, лажним уговорима о кетерингу и наступима музичара.
Прес конференцја Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Прес конференцја Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Рекао је и да Град планира срушити незаконито играђен дио једног ресторана. Некадашњи директор Акване Ведран Митровић намјерава тужбом прекинути, како је рекао, Станивуковићеву хајку на њега.

Градоначелник Бањалуке тврди да је некадашњи директор предузећа Аквана Ведран Митровић само за пецива за свечане прилике, по фактури, исплатио чак четири милиона марака.

И то највећем дужнику Акване.

Митровић одговара да је ријеч о бесмилици и да је већ данас спремио тужбу против Станивуковића.

- У тим састојцима за кетеринг је тона и 200 кг брашна, 10 кг нутеле, 25 кг шункарице, у преводу 25.000 кифлица. Тиме и војску Азербејџана можете нахранити - каже Станивуковић.

- Ниједна фактура није била ни близу четири милиона и ја заиста не знам о чему се ради и одакле му такви подаци. Ниједан кетеринг није коштао више од 3.000 марака - наводи Митровић.

Станивуковић тврди да је његов Тим за ревизију открио и фиктивне уговоре за музичке наступе којима је из Акване извучено 27.000 марака.

- Један од тих људи добије 17.000 марака, а није пјевач нити је икад пјевао нити се бави пјевањем. Тај човјек је Драгана Ристић помоћник министра трговине и туризма - истиче Станивуковић.

И Ведран Митровић и Драгана Ристић кажу да је ријеч о укупном износу исплаћеном музичком саставу за наступе одржаване четири године.

Ристићева објашњава да је те уговоре потписивала док је била у браку с бањалучким музичаром Сашом Ристићем.

- Ја сам, као његова супруга, кад он није био у прилици да потпише уговоре, кад је био одсутан, потписивала те уговоре. То се само пар пута десило и то за све чланове бенда, за њихове дневнице и ангажмане као и за више дана - појашњава Ристићева.

Станивиковић је најавио да ће ускоро издати налог о рушењу дијела ресторана "Кајак-тераса" у власништву Срећка Радишића, јер је, како тврди, незаконито изграђен, на парцели града.

Истиче да је град одбио захтјев за легализацију.

Из ресторана Кајак-тераса дописом одговарају да се тај објекат налази у поступку легализације као и огроман број других који, како кажу, послују без сметње, док надлежне градске и републичке институције донесу коначну одлуку.