latinica  ћирилица
06/03/2021 |  09:57 ⇒ 12:51 | Аутор: РТС

Ђоковић најавио учешће на турнирима у Мајамију, Монте Карлу и Београду

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић потврдио је учешће на три прва турнира у првом дијелу прољећне сезоне. Наредна три турнира на којима ће наступити најбољи српски тенисер су Мастерси у Мајамију и Монте Карлу и Србија опен који се ове године враћа у Београд.
Новак Ђоковић - Фото: Тwitter
Новак ЂоковићФото: Тwitter

На Мастерси у Мајамију Ђоковић ће пробати ове године да седми пут у каријери тријумфује на Флориди гдје је титуле освајао 2007, 2011, 2012, 2014, 2015 и 2016. године.

Тиме би постао апсолутни рекордер турнира по освојенин титулама, а тренутно то звање, са шест освојених пехара, дијели са некадашњим својим тренером Андреом Агасијем.

Мастерс у Мајамију, који се није играо прошле године због панедемије вируса корона, играће се од 24. марта до 4. априла.

На посљедњем издању мастерса на Флориди Новак је елиминисан у четвртфиналу од Роберта Баутисте Агута, па ће сада српски ас имати шансу да надмаши тај резултат и додатно поправи салдо на АТП листи.

Послије Мајамија почиње дио сезоне на шљаци и Ђоковић је најавио да ће заиграти на турниру у Монте Карлу који почиње 11. априла.

Ни овај турнир се није играо у 2020. години, а на такмичењу прије тога свјетски број један је изгубио у четвртфиналу од Данила Медведева. Иначе, Новак је два пута био побједник у Монаку.

Најбољи тенисер свијета је најавио и учешће на Србија опену, турниру из категорије 250, који ће се послије девет година паузе играти у Београду у априлу. На овом турниру Ђоковић је учествовао четири пута од 2009. до 2012. и побједе славио два пута.