latinica  ћирилица
06/03/2021 |  10:02 ⇒ 12:18 | Аутор: СРНА

Опијело епископу Атанасију испред Саборног храма у Требињу (ФОТО)

Испред Саборног храма у Требињу у току је служење Јутрења и опијела упокојеном умировљеном епископу захумско-херцеговачком и приморском Атанасију, у присуству многобројног свештенства и вјерника.
Требиње - опијело епископу захумско-херцеговачком и приморском Атанасију - Фото: СРНА
Требиње - опијело епископу захумско-херцеговачком и приморском АтанасијуФото: СРНА

Сабрањем началствује Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, уз саслужење епископа жичког Јустина, диселдорфског и њемачког Григорија, будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске Јоаникија, западноамеричког Максима.

Саслужују и епископ нишки Арсеније, буеносајрески и јужноцентралноамерички Кирил, диоклијски Методије и епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, као и многобројног свештенства и вјерног народа Цркве Божије.

Опијело епископу Атанасију (Фото: РТРС)

Опијелу присуствују вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, црногорски премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, те градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Присуствују и принц и принцеза Филип и Даница Карађорђевић.

Требиње: Ћурић, Кривокапић, Давидовић (Фото: СРНА)

Умировљени епископ захумско-херцеговачког и приморског Атанасије биће сахрањен данас у параклису Васкрсења Господњег у гробљу манастира Тврдош.