latinica  ћирилица
06/03/2021 |  21:57 ⇒ 22:17 | Аутор: РТС

Вучић: Разговарали смо о свим горућим проблемима у Србији

У Палати "Србија" завршено је засједање Савјета за националну безбједност Србије којим је предсједавао предсједник Србије Александар Вучић. Вучић је током обраћања медијима рекао да се разговарало о свим горућим проблемима у земљи.
Сједница Савјета за националну безбједност Србије (фото: Лола Ђорђевић) -
Сједница Савјета за националну безбједност Србије (фото: Лола Ђорђевић)

- Јуче смо у рејону Шапца и Лознице заплијенили 21 цијев, већи дио дугих цијеви, скупе израде, има снајпера, оптичких нишана. Наши органи, БИА и МУП, раде на томе, видјећемо са којом криминалном групом ће то бити повезано, то је највећи арсенал који је до сада пронађен. То је радила шабачка полиција, сада ће радити и централни органи власти - нагласио је Вучић.

- Са овом бандом смо завршили. Њиховим наследницима: готови сте, бићете ускоро иза решетака. Држава Србија да трпи нарко-дилере и убице неће, обрачунаћемо се са њима. То ће бити и по многим градовима широм Србије. Од Врања до Суботице, од Ваљева до Ниша, у сваком Нишу биће хапшења колико хоћете. Они који мисле да убијањем и продајом дроге могу да постигну нешто у животу и добију важно мјесто у друштву, не. Такви људи треба да буду презрени и сви они који већ кренули и из својих медија и политичких структура да говоре како су постојали други мотиви, важно да добро разумију и да им буде јасно да држава неће да се игра са таквим стварима, али ћемо им одговарати ријечима.

Очистићемо државне органе од свих њихових сарадника - поручио је Вучић.

Што се тиче јачања одбрамбених капацитета, Вучић је најавио јачање форензике и ДНК анализе, набавку опреме за БИА и МУП, да би са лакоћом отварали све телефоне које пронађу код криминалаца, да одмах препознају и о којем оружју се ради, и да могу да препознају лица која добијају лажни идентитет у другим државама.

- Такође, драстичо ће се повећати набавке за Војску Србије - истакао је Вучић.

Поводом случаја прислушкивања, Вучић је навео да су "1.572 разговора само документована, а ко зна колико их је било".

- Хоћу ту све да се установи. Оно што је за мене важно, на шта сам поносан, то је да ни у једном од тих разговора није било ничега инкриминишућег ни за тужиоца ни за Министарство унутрашњих послова - истакао је предсједник Србије.