latinica  ћирилица
07/03/2021 |  11:22 ⇒ 11:32 | Аутор: СРНА

Обиљежен Међународни дан сјећања на полицајце настрадале на дужности

Министарство унутрашњих послова Републике Српске данас је поводом 7. марта, Међународног дана сјећања на полицијске службенике који су настрадали на дужности, одало почаст колегама, присјећајући се њихове жртве и храбрости.
Кадети 22. класе - Фото: РТРС
Кадети 22. класеФото: РТРС

Тим поводом, минутом ћутања кадети 22. класе Основне полицијске обуке Полицијске академије и осме класе за припаднике САЈ-а одали су почаст за у рату страдала 782 припадника МУП-а Српске и полицајцима који су настрадали вршећи своју дужност приликом редовних интервенција с циљем заштите грађана.

Представници полицијских управа Приједор и Зворник положили су цвијеће на гроб полицијског службеника Слађенка Тубина у Приједору и мјесто погибије полицајца Драгана Ђурића у Зворнику, који су убијени приликом вршења своје дужности.

Полицијски службеник Слађенко Тубин убијен је у априлу 2019. године приликом смиривања случаја породичног насиља, а полицијски службеник Драган Ђурић убијен је у априлу 2015. године приликом терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику.

- Сјећање на наше колеге који су страдали док су професионално и храбро извршавали своје послове и задатке вјечно ћемо његовати. Никада нећемо заборавити њихову жртву, као ни жртву оних који су у рату дали дали своје животе - истиче се у саопштењу МУП-а Републике Српске.