latinica  ћирилица
07/03/2021 |  13:45 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

У понедјељак сунчано и мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће прије подне бити хладно са мразом, а током дана сунчано и мало топлије вријеме са температуром од четири до 12 степени Целзијусових

Јутро ће бити претежно ведро са слабим до умјереним мразом, на југу са мало облака, а постоји могућност појаве пролазне сумаглице или магле по котлинама и око ријека, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална јутарња температура ваздуха од минус пет до један, на југу око пет, на планинама од минус девет степени Целзијусових.

Током дана преовладаваће претежно сунчано и мало топлије вријеме, а у Херцеговини се очекује раст умјерене облачности, без падавина. Предвече је могућа пролазна слаба киша на југу.

У западним подручјима дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, а у осталим предјелима сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха данас у 13.00 часова: Бјелашница минус седам, Чемерно четири, Соколац и Иван-седло пет, Сребреница, Приједор и Бихаћ шест, Зворник, Нови Град, Бугојно и Тузла седам, Вишеград, Бијељина, Бањалука, Градачац и Сарајево осам, Добој, Гацко и Зеница девет, Фоча 10, Билећа и Неум 11, Требиње 12, те Мостар 14 степени Целзијусових.