latinica  ћирилица
07/03/2021 |  19:26 | Аутор: СРНА

Премијер лига БиХ: Вриједна побједа Радника за опстанак

Фудбалери бијељинског Радника остварили су важну побједу против директног ривала у борби за опстанак у Премијер лиги БиХ - Младости и бодовно се изједначили са ривалом на табели.
ФК Радник - Фото: Facebook
ФК РадникФото: Facebook

Радник је побједом од 3:1 задржао ореол непобједивости код куће против екипе Младости, те остварио четврти тријумф, уз два ремија, али и направио корак ближе ка опстанку.

Највећи дио посла "плави" су одрадили у првом дијелу утакмице, када су повели са 2:0, а стријелац оба поготка био је Црногорац Милан Вушуровић у 5. и 44. минуту.

Дедић је поготком у 83. минуту фудбалерима Младости вратио трачак наде да могу остати непоражени у Бијељини. Међутим, управо он је погријешио у 92. минуту испред свог шеснаестерца, омогућивши Хусеинбашићу да постигне свој трећи гол у сезони, а и Радников трећи у овом дуелу, за тачку на утакмицу.

Са ова три бода, Радник се поравнао са екипом Младости на табели, оба тима сада имају по 19 бодова, а још битније је да је бијељински клуб побјегао Крупи на пет, а шест бодова Олимпику који сутра од 14.00 часова затвара ово коло утакмицом против тузланске Слободе на свом терену.

У осталим сусретима Вележ је побједио Борац 2:0, Тузла сити је поразила Жељезничар са 2:0, Крупа и Широки Бријег одиграли су 1:1, а Сарајево је поражено од Зрињског 0:1.

На табели води Сарајево са 46 бодова, Широки Бријег и Зрињски имају по 38, Жељезничар и Вележ по 37, Борац 35, Тузла сити 33, Слобода 22, Радник и Младост по 19, Крупа 14 и Олимпик 13 бодова.