latinica  ћирилица
08/03/2021 |  08:42 ⇒ 09:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Сукоби у Атини, 11 особа ухапшено

Грађани су се сукобили с полицијом у атинском преграђу Неа Смирни, али још нема извјештаја о томе шта се тачно десило, једино се зна да је ухапшено 11 особа и да су два полицајца повријеђена.

- Око 14.50 у недјељу, саобраћајна потрола је отишла на трг Неа Смирни, са циљем да изведе рутинске провјере које се тичу рестриктивних мјера поводом сузбијања ковида. Треба имати на уму да се на том тргу често пријављују кршења мјера. Током провјере, полиција је из чиста мира нападнута, без икакве провокације. Напала их је група од 30 људи и два полицајца су повријеђена - наводи се у саопштењу атинске полиције, пренио је лист Катимерини.

У извјештају припадника закона се додаје да је колегама стигло појачање и да је 11 људи ухапшено, а за њих се сумња да су напали саобраћајну полицију.

Лист Катимерини додаје да се на друштвеним медијима види другачија слика - грађани који су мирно разговарали с полицијом су ођедном нападнути пендрецима.

Након тога, у недјељу предвече дошло је до већих нереда, око 500 људи се сукобило са полицијом, која је користила сузавац да растјера грађане.