latinica  ћирилица
08/03/2021 |  09:44 | Аутор: СРНА

Шулић: Посветити се рјешавању проблема које жене имају у друштву

Предсједник Младих социјалдемократа /МСД/ Денис Шулић честитао је 8. март - Међународни дан жена, истичући да је то дан који подсјећа на борбу за права која су жене морале изборити саме.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Данашњи празник не смијемо свести на куртоазна честитања и исте такве поклоне. Данашњи празник је дан који требамо посветити трагању за рјешењима проблема које у друштву жене и данас имају - истакао је Шулић.

Он је нагласио да је рјешавање проблема жена рјешавање проблема који имају жене које су давале најтоплије мајчинске загрљаје, које су училе дјецу да ходају, пичају и пишу.

- Рјешавање проблема жена је рјешавање проблема наших бака које су нас чувале и бринуле о нама, наших васпитачица, учитељица, докторица и здравствених радница које нас лијече, то је и рјешавање проблема наших научница, спортисткиња, новинарки, умјетница… - навео је Шулић.

Он је додао да рјешавање проблема жена није ствар политике или економије, то је питање човјечанства, сваке жене, дјетета и мушкарца у нашем друштву.

- Сваки дан у којем се рјешавају такви проблеми је срећан дан за Републику Српску! Желим да имамо што више таквих дана! И због тога вам драге маме, баке, сестре, рођаке, другарице желим срећан Међународни дан жена и желим да вам захвалим за све што сваки дан чините да наше друштво буде боље - навео је Шулић у честитки поводом 8. марта.