latinica  ћирилица
08/03/2021 |  10:18 ⇒ 11:04 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Захвалност женама за допринос у изградњи Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим женама 8. март, Међународни дан жена, са жељом да им и овај дан донесе срећу, породични и професионални успјех.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Осми март обиљежавамо у знак сјећања на борбу за остварење права жена и њихове једнакости са мушкарцима, у политичком, економском и укупном јавном животу. Не само на овај дан, већ сваки дана треба да одајемо признање и поштовање свим женама због њихове улоге у друштву - истакао је Чубриловић.

Он је нагласио да су жене у потпуности изједначене са мушкарцима, а у одређеним областима знатно успјешније.

- Жена је стуб сваке породице, поуздан пријатељ и колега, мајка, супруга и сестра - поручио је Чубриловић.

Он је истакао да Народна скупштина Републике Српске, доношењем позитивних законских прописа, даје значајан допинос на унапређењу економског, политичког и друштвеног положаја жене, и уклањања свих облика дискриминације, поштујући највише принципе родне равноправности, усклађене са најбољим европским праксама.

- Охрабрује нас чињеница да све више жена у нашем друштву обавља одговорне послове на највишим функцијама власти у Републици Српској. Поносни смо чињеницом да је предсједник Републике Српске - жена, да су у Предсједништву Народне скупштине двије жене, да је потпредсједник Владе Републике Српске – жена, да је предсједница Врховног суда Републике Српске - жена, а, такође, жене су и на другим бројним веома важним позицијама - истакао је предсједник Чубриловић.

Он је изразио захвалност свим женама које су дале немјерљив допринос у изградњи Републике Српске, развоју образовања и културе и нашег друштва, саопштено је из Народне скупштине Српске.