latinica  ћирилица
08/03/2021 |  18:34 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Трећи дио извјештаја Тима за ревизију (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је представио трећи дио извјештаја Тима за ревизију који се поново бавио стањем у градском предузећу "Аквана".
Драшко Станивуковић - Фото: СРНА
Драшко СтанивуковићФото: СРНА

Рекао је и да град у четвртак планира ограђивање дијела једног угоститељског објекта, за који тврди да је нелегано изграђен.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић наводи да је његов Тим за ревизију утврдио да је из предузећа "Аквана" нестао експрес ресторан, чији је инвентар процијењен на више до 90.000 марака.

- Према инветурном листу основних средстава наводи се да Аквана има у власништву експрес ресторан, који има централни шанк, ледомат, машине за прање чаша. Међутим, ми то данас немамо - ми немамо ресторан, ми сада тражимо ресторан - каже Станивуковић.

Некадашњи директор "Акване", Ведран Митровић, одбацује ове тврдње и поново најављује тужбу против Станивуковића.

- Он је 2019. отписан! Он се 2015. године у једној поплави, која нас је задесла, налазио у бившем ресторану "Соризо". Вода је ушла једним дијелом, у питању је шест пултова од иверице. Вриједност није ни близу толика, колико је рекао градоначелник - истиче Митровић.

Станивуковић је данас најавио да ће град предузети конкретне кораке на уклањању дијела угоститељског објекта "Кајак", који је како је навео, нелегално саграђен.

- Данас ће породица Радишић добити обавијест и онај објекат више неће моћи да ради до коначног рушења - наводи градоначелник.

Адвокатска канцеларија "Стевановић" која правно заступа породицу Радишић, демантује Станивуковићеве тврдње: "Породица Радишић демантује низ неистина које је градоначелник изрекао на њен терет у вези са поступком легализације љетне терасе "Кајак" и оштро се супроставља свим медијским написима који су резултат његових јавних иступа".

Због овог случаја, Станивуковић је упутио и ургенцију Министарству за грађевинарство и екологију. Из овог министарства наводе да су запримили жалбу инвеститора на рјешење о одбијању легализације, као и ургеницију градоначлника: "По жалби изјављеној на првостепено рјешење, Министарство ће, након потпуно и правилно утврђеног чињеничног стања у вези са изградњом предметног пословног објекта, донијети одлуку засновану на закону, уважавајући и ургенцију градоначелника Бањалуке".

Станивуковић је саопштио и да је његов Тим за ревизију утврдио да кров Банског двора није адекватно реконстрисан и да је, како тврди, нестао бакарни покривач, који је до тада био на крову ове институције.

На ове његове тврдње данас нико није реаговао.