latinica  ћирилица
08/03/2021 |  19:09 ⇒ 09/03/2021 | 08:43 | Аутор: РТРС

Приједорчанка Нада Пилиповић - једина дама варилац на Балкану (ФОТО/ВИДЕО)

Подјела на "мушке" и "женске" послове давно је превазиђена! Најбољи доказ за то је Приједорчанка Нада Пилиповић – једина дама варилац на овим просторима. Предрасуде је, каже, не занимају. Жели да буде најбоља у свом послу, што јој и полази за руком.
Нада Пилиповић - Фото: РТРС
Нада ПилиповићФото: РТРС

Ако се нешто заиста жели – границе не постоје, тврди 38-огодишња Нада Пилиповић! По занимању фризерка, срећу је пронашла у сасвим другом занимању. Могло би се рећи – другој крајности! Схвативши да је потражња за вариоцима велика, одлучила је да проба. И прије неколико година, уз помоћ пријатеља вариоца који јој је, како каже, био "ментор" ушла је у овај свијет.

- Кад сам га питала да ли би пристао на то да ме обучава, рекао је – зашто да не?! И тако је све кренуло - прича Нада.

И исплатило се. Нада је у овој струци пронашла срећу и задовољство. Брзо је пронашла запослење. И све што жели јесте да напредује и буде још боља! То што је једна од ријетких жена варилаца, не смета јој. Напротив. Предрасуде о мушким и женским пословима су, каже, давно превазиђене. Иако дама, по способностима и креативности је раме уз раме с мушким колегама, ако не и више од тога.

- Бити жена у овом послу јесте мало необично за наше просторе. Ипак, није немогуће. Посао јесте компликован, али није тежак и лако се научи - истиче Нада.

Нада Пилиповић

У овом послу за њу нема тајни. Ради све врсте варења, без грешке. А ако нешто и "запне", ту су увијек мушке колеге да прискоче у помоћ.

Послодавац Енес Пехлић истиче да је Нада један од водећих заваривача у његовој фирми.

- Ради она и са алминијумом, жељезом, иноксом, све врсте заваривања, и то није просјечно заваривање, него баш врхунско -додаје Пехлић.

Нада стиже све. Осим што је врхунски мајстор у свом послу, она је и мајка три кћерке, које су, каже, њено највеће богатство. Свим женама поручује да буду храбре и прате своје снове, јер уз довољно жеље – ништа није немогуће!