latinica  ћирилица
09/03/2021 |  08:29 | Аутор: СРНА

Биглич: Анкара ће подржати договор Београда и Приштине

Одлазећи турски амбасадор у Србији Танжу Билгич рекао је да Турска подржава дијалог Београда и Приштине и да ће подржати какав год договор буде.
Танџу Биглич - Фото: Screenshot
Танџу БигличФото: Screenshot

- Међутим, јако је тешко ускладити сваки дио спољне политике /Србије и Турске/. Наравно, постоје неки проблеми, али то не би требало да буде изговор да не развијамо наше односе. Ми се изузетно трудимо у свим другим областима да развијамо наше односе са Србијом - рекао је Биглич за РТС.

Говорећи о томе да у Србији послује више од 1.000 турских компанија, Биглич је навео да тренутно постоје фабрике текстила, као и погони компоненти за аутомобилску индустрију, али да има још инвеститора који разматрају да дођу.

Када је ријеч о пандемији вируса корона, Биглич је сигуран да ће грађани Србије ове године моћи да путују PCR теста у Турску.

- Наш циљ је да 2021. године угостимо што више туриста. Више од 10 одсто турске популације је вакцинисано. То значи да ће вакцинација бити завршена до љета - навео је Биглич и подсјетио да је сада за туристичко путовање грађана Србије у Турску потребан само негативан PCR тест.