latinica  ћирилица
09/03/2021 |  12:38 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Јеринић: Прва награда Основне школе "Вук Стефановић Караџић" на понос града

Градоначелник Добоја Борис Јеринић организовао је пријем за чланове пројектног тима "Промоција физичке активности код дјеце са посебним потребама" из Основне школе "Вук Стефановић Караџић", који су освојили прво мјесто и 50.000 евра на конкурсу који је расписала Европска комисија, те најавио подршку Градске управе.
Борис Јеринић - Фото: СРНА
Борис ЈеринићФото: СРНА

Јеринић је рекао новинарима да је успјех школе, у категорији "Здрави животни стилови", на понос града, Републике Српске и БиХ, с обзиром на то да је једина награђена на Балкану.

Он је указао на досадашњу добру сарадњу са Основном школом "Вук Стефановић Караџић" и најавио подршку Градске управе за реализацију овог и наредних пројеката.

Директор школе Љубиша Благојевић навео је да су неопходна додатна средства да би се заокружила прича за дјецу са потешкоћама, како би Добој постао ресурсни центар добојске регије, а не Приједор, који је то у овом тренутку.

- Позвао бих предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић и министра просвјете и културе Наталију Тривић да се активно укључе у овај пројекат, да заокружимо комплетну причу везано за нашу школу и дјецу са потешкоћама у развоју, да коначно добију своје адекватне просторије - изјавио је Благојевић.

Он је појаснио да ће новчана средства из пројекта бити усмјерена за уређење инклузивног игралишта, опремање мини-сале за потребе наставе физичког васпитања ученицима са посебним потребама, и ангажовање едукатора за оспособљавање наставника у раду са таквом дјецом, док су додатна средства неопходна за дневни боравак, засебне тоалете, чајну кухињу и слично.

Координатор пројекта Милена Јанковић рекла је да је на конкурсу учествовало 60 школа из 32 земље, махом чланице ЕУ./к