latinica  ћирилица
09/03/2021 |  14:08 ⇒ 10/03/2021 | 07:09 | Аутор: СРНА

Договорено учешће стручњака из Српске на изради националних уџбеника (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик договорили су учешће стручњака из Републике Српске у заједничком писању уџбеника из српског језика, историје и географије за територије Србије и Српске.
Александар Вучић и Милорад Додик (Фото: predsednik.rs) -
Александар Вучић и Милорад Додик (Фото: predsednik.rs)

Током сусрета у Београду двојица саговорника су оцијенили да српски народ у сфери политике, економије, а посебно културе и образовања мора да пружи што јединственији одговор на савремене изазове.

На састанку је договорено да Србија интензивира своју подршку Републици Српској, а на захтјев Додика, Србија ће посебну и велику подршку пружити општинама Костајница, Козарска Дубица, Невесиње и Дрвар, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ријеч је о мање развијеним општинама Републике Српске и Федерације БиХ које су дијелом страдале у посљедњим земљотресима, а та мјеста су од посебног стратешког значаја за цјелокупан српски народ.

Вучић је рекао да ће Србија помоћи и да ће увијек бити уз свој народ западно од Дрине, поштујући међународне законе и територијални интегритет БиХ.

Додик је посебно захвалио Србији за вакцине које је донирала Републици Српској и БиХ.

Вучић и Додик су разговарали и о значају предстојећих посјета двојице саговорника Уједињеним Арапским Емиратима, Бахреину и Турској, као и значајнијој подршци Србије Републици Српској.