latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:12 ⇒ 19:14 | Аутор: СРНА

Лајовић испао на старту од Фучовича

Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је на старту турнира у Дохи од Мађара Мартона Фучовича резултатом 0:2, по сетовима 6:7, 3:6.

Иако боље рангиран на АТП листи и са епитетом благог фаворита, Лајовић није успио да дође до побједе и пласмана у друго коло.

Србин је први дошао до брејка у седмом гему првог сета, али је одмах у сљедећем дозволио да Мађар узврати.

Неизвјестан је био 12. гем, у ком је Лајовић на свој сервис спасао три брејк и сет лопте, па се отишло у тај-брејк, гдје је доста боље одиграо Фучович и добио га са 7:3, те повео у сетовима.

Српски тенисер је већ у другом гему другог сета имао прилику да дође до брејка, али три шансе није искористио.

Мађар се извукао и већ у сљедећем гему на сервис Лајовића прави одлучујући и једини брејк у другом сету, који му је на крају, испоставило се, донио тријумф и пролаз даље.

Био је ово први дуел Лајовића и Фучовича икада, а мађарски тенисер у другом колу чека побједника дуела у ком су се састали Лојд Џорџ Харис и Стан Вавринка. Тај меч је у току.

На турниру у Дохи наступа још један српски тенисер, Филип Крајиновић, који ће до краја вечери одиграти свој меч првог кола против Давида Гофана.

Они су се до сада састајали пет пута, Србин води са 3:2 у побједама, али је посљедњи окршај добио Гофан лако и убједљиво, на Ју-ес опену са 3:0.