latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:19 | Аутор: СРНА

Пуцао на раднике приватног предузећа

Припадници Полицијске управе Градишка успјешно су данас ријешили кризну ситуацију у мјесту Корови, општина Србац, те ухапсили лице иницијала М.А. након што је пуцало на раднике приватне фирме који су изводили радове на трафо-станици.

Полицијској станици Србац данас је око 13.00 часова пријављено да је лице М.А. испалило више хитаца из ватреног оружја према радницима приватног предузећа, који су обављали радове на трафо-станици у мјесту Корови, општина Србац, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске управе Градишка, који су утврдили да се лице М.А, након што је испалило више хитаца из ватреног оружја, закључало у помоћни објекат.

Извршена је блокада и обезбјеђење лица мјеста, а око 15.40 часова полицијски службеници Полицијске управе Градишка ступили су у контакт са лицем и наговорили га да се преда, те је на тај начин успјешно стављено под контролу полицијских службеника.

Лице М.А. је лишено слободе због постојања основа сумње да је починило кривична дјела угрожавање сигурности, неовлаштена производња и промет оружја или експлозивних материја и оштећење или уништење јавних уређаја, те је над њим у току криминалистичка обрада.

На основу наредбе Основног суда Градишка, полицијски службеници су извршили претрес куће и пратећих објеката које користи ово лице, а пронађено је ватрено оружје, више комада муниције и двије ручне бомбе.

О овом догађају упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се по комплетирању предмета против М.А. поднесе извјештај за почињена кривична дјела у редовној процедури.