latinica  ћирилица
09/03/2021 |  19:25 ⇒ 19:25 | Аутор: СРНА

Ухапшен Бегзад Спахић осумњичен за придруживање ИД

Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су данас Бегзада Спахића, којег Тужилаштво БиХ сумњичи за припадништво терористичкој организацији Исламска држава, потврдио је тужилац Дубравко Чампара.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Чампара је рекао да је Спахић прије неколико дана изручен из Турске по потјерници Општинског суда у Зеници која је била расписана против њега због продаје наркотичких средстава.

- Кад је изручен из Турске, био је у притвору у Зеници до данас. С обзиром да га ми сумњичимо да је био припадник Исламске државе, онда сам наредио СИПА да га данас ухапси када га пусте из притвора - рекао је Чампара.

Он је додао да ће Спахић сутра бити предат Тужилаштву БиХ, преноси БИРН.

Спахићев бранилац Сенад Дуповац сматра да је дјело за које је по потјерници Општинског суда у Зеници изручен БиХ - застарјело.

- Провео је неколико дана у притвору у Зеници док се то испитало. Он је данас изашао из притвора и приликом изласка на вратима СИПА га је лишила слободе и ујутро ће га предати Тужилаштву - истакао је Дуповац.

Према писању појединих медија, Спахића је 2017. године ухапсила турска полиција због сумње да је припремао самоубилачки напад. Спахић је ухапшен у југоисточном турском граду Килису, заједно са четворо држављана Азербејџана.

Дуповац је навео да Спахић тврди да је за исто кривично дјело за које га сумњичи Тужилаштво БиХ суђен у Турској и да је провео у затвору у Килису више од три године.