latinica  ћирилица
09/03/2021 |  21:06 ⇒ 21:10 | Аутор: СРНА

Бањски комплекс Златар продат за 2,5 милиона евра

Бањски комплекс Златар у Новој Вароши продат је за 2.546.000 евра, што је за око 200.000 евра више од почетне цијене.
Бањски комплекс Златар (Фото: zlatarinfo.rs) -
Бањски комплекс Златар (Фото: zlatarinfo.rs)

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потврдио је да је продат овај некада познати центар за превенцију, лијечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења, а купац, фирма Метал инвестментс Јуроп из Београда, уговорену цијену платио је неколико дана након потписивања уговора који је овјерен 9. фебруара у Пријепољу.

Бањски комплекс је више пута оглашаван за продају, а први пут у октобру 2019. године када је почетна цијена била 3,9 милиона евра.

Цијена је касније смањивана, да би на четвртом огласу из октобра прошле године, по коме је и продат овај комплекс, износила нешто више од 2,3 милиона евра.

Комплекс Златар је саграђен на 1.235 метара надморске висине, а због огромних дугова је затворен прије десетак година, после чега је прешао у власништво Владе Србије и Фонда за пензијско-инвалидско осигурање запослених, преносе београдски медији.

Варошке новине наводе да је купац, осим комплекса чија је површина 12.298 метара квадратних, добио више од четири хектара земљишта на најљепшем дијелу планине.

Лист наводи и да је објекат у међувремену доста пропао, али и да би стање требало да се поправи, будући да се очекује да до љета почну радови на његовом реновирању.