latinica  ћирилица
09/03/2021 |  21:51 ⇒ 21:51 | Аутор: СРНА

Испао и Крајиновић

У једном од најзанимљивијих парова 1. кола турнира у Дохи, Давид Гофан је савладао српског тенисера Филипа Крајиновића, који је одиграо врло лош меч, са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.

Више се очекивало и од самог меча, а и од Крајиновића, који је одиграо нешто лошији меч и завршио турнир већ на првој препреци.

Након сигурне игре оба тенисера на почетку овог дуела, седми гем је пресудио у првом сету, када је другу брејк лопту искористио белгијски тенисер, "брејкнувши" Србина. До краја сета, два сигурна сервис гема Гофана за вођство у сетовима - 6:4.

И у другом сету боља игра Белгијанца, посебно када је он сервирао, нити једну брејк лопту није дозволио Крајиновићу, али је зато прво пропустио једну у трећем гему, да би у петом поново стигао до брејка и ту предност Србин више није могао да стигне, управо због веома сигурне игре Гофана на његов сервис.

Боље је белгијског тенисера служио сервис, врло мало поена је тада препуштао Крајиновићу, тако да је апсолутно заслужено на крају дошао до побједе и пласмана у 2. коло.

Ово је био шести окршај двојице тенисера и сада у међусобном скору Давид Гофан води са 4:2, а Србија више нема представника у Доху, јер је нешто раније елиминисан и Душан Лајовић од Мађара Мартона Фучовича.

Овај турнир ће бити будно праћен у свијету тениса, јер на њему игра, први пут након 14 мјесеци, Роџер Федерер. Његов први ривал је Британац Данијел Еванс.