latinica  ћирилица
11/03/2021 |  09:01 ⇒ 11:54 | Аутор: СРНА

Предсједник Кине честитао Додику рођендан

Предсједник НР Кине Си Ђинпинг упутио је рођенданску честитку српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику, пожељевши му добро здравље и успјех у раду.
Милорад Додик, Си Ђинпинг -
Милорад Додик, Си Ђинпинг

Си је у честитки нагласио да се односи између НР Кине и БиХ протеклих година добро развијају, а прагматична сарадња изњедрила је плодне резултате.

Суочавајући се са пандемијом ковид 19, навео је кинески предсједник, БиХ и Кина се искрено помажу и сарађују у овој заједничкој борби, чиме је традиционално пријатељство додатно продубљено.

- Недавно сте, на мој позив, присуствовали Самиту лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе и тиме дали важан допринос успјешном одржавању овог скупа. Кинеска страна је спремна да, заједно са свим странама, укључујући и БиХ, ради на имплементацији договора са Самита како би се сарадња Кине и земаља Централне и Источне Европе подигла на још виши ниво - истакао је Си.

Он је нагласио да придаје велику важност развоју односа између НР Кине и БиХ и спреман је да, заједно са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ, у оквиру иницијативе "Појас и пут" и сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе, улаже напоре како би заједничка сарадња допринијела остварењу нових резултата на добробит ових земаља и њихових народа.

Честитка предсједника Кине (Фото: СРНА)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рођен је 12. марта 1959. године у Бањалуци.