latinica  ћирилица
15/03/2021 |  18:34 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Два посланика приступила НПС-у (ВИДЕО)

Народни посланици Жељко Бабић из Лакташа и Драган Галић из Шековића приступили су данас Народној партији Српске (НПС), коју је прије неколико мјесеци основао Дарко Бањац.
Жељко Бабић и Драган Галић приступили НПС - Фото: РТРС
Жељко Бабић и Драган Галић приступили НПСФото: РТРС

Из странке поручују да очекују формирање два јака општинска одбора.

- Галић и Бабић су се опредијелили да свој политички рад наставе заједно као једна породица у НПС-у. НПС је један тим и радићемо тимски, да би се у наредном периоду доказали, подижући нашу партију - рекао је Бањац.

Бањац је додао да ће Галић руководити Изборном јединицом седам, а Бабић Изборном јединицом два.

Неслагање са политичким руководством странака из којих долазе - ПДП-а и СДС-а, нарочито у срединама из којих долазе - Шековића и Лакташа, разлог је зашто су Галић и Бабић напустили ове странке.

- Након 20 година у једном политичком субјекту, било је тешко донијети једну овакву одлуку. Али знамо гдје долазимо и знамо с ким ћемо да радимо. Радићемо у интересу Српске њених грађана и посебно из средина из којих долазимо - нагласио је Галић.

Бабић је изјавио да се одриче посланичке накнаде од 2.500 КМ, у хуманитарне сврхе. 

НПС сада има четири посланика у Народној скупштини Републике Српске, а дјелује у склопу Клуба посланика Народног демократског покрета (НДП).

Бањац подсјећа да су на овај начин испунили услове за формирање Клуба посланика.

- Засад ћемо бити у заједничком клубу са НДП-а. У наредном периоду ћемо у разговору са Драганом Чавићем заједно донијети одлуку - поручио је Бањац.