latinica  ћирилица
16/03/2021 |  16:32 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Додик: Турска ће подржати пројекат изградње ауто-пута Београд - Сарајево (ФОТО/ВИДЕО)

Турска ће подржати пројекат изградње ауто-пута Београд - Сарајево, рекао је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, након састанак са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ерфоганом.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истака да ће ауто-пут Београд - Сарајево свима донијети напредак, те нагласо да вјерује да ће тај пројекат бити реализован.

- Пандемија јесте успорила контакте, али они су и даље ту. Велика су очекивања наше стране везано за подршку изградњи  ауто-пута Београд-Сарајево. Он ће донијети добро и Републици Српкој и Федерацији БиХ - рекао је Додик.

Истакао је да је кључна подршка Ердогана како би се овај пројекат реализовао.

- Увјерен сам да је подршка предсједника Ердогана овом пројекту одлучујућа за његову реализацију. Потписивање споразума о инвестицијама и о признавању возачких дозвола је важно и све иде према још бољим односима БиХ и Турске. Хвала Ердогану и за 30.000 доза вакцина које ће Турска донирати БиХ - навео је Додик.

Нагласио је да је Ердоган на прави начин допринио стабилизацији прилка не само у БиХ, већ на цијелом западном Балкану.

- Има мјеста за све, да нико никоме не смета, а да свако свакоме жели да помогне. Хвала му и на подршци према српском народу, као и према свима осталима - изјавио је Додик.

Предсједништво БиХ са Ероганом (Фото: tccb.gov.tr)

Додик је рекао да је БиХ сложена земља.

- Има наравно и неких проблема. БиХ се налази се у протекторату међународне заједнице, и треба да охрабримо Ердогана да заједно и сами рјешавамо своје проблеме, јер ако странац их рјешава, онда сви заједно имамо проблем - истакао је Додик.

Додик је поручио да је јасно да је изградња ауто-пута Београд - Сарајево највећи инфраструктурни пројекат у БиХ.

-  И он треба да превазилази сваку врсту границе и да нас повеже и интегрише са Србијом, и не само са Србијом, већ и са Турском, а Скопље ће нам бити ближе за 180 километара. Овај пут допринијеће и оздрављењу наше економије - рекао је Додик.