latinica  ћирилица
16/03/2021 |  20:46 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Додик: Турска врло добро познаје политичку ситуацију у БиХ (ВИДЕО)

Турска врло добро познаје политичку ситуацију, као и унутрашње проблеме у БиХ, рекао је за РТРС српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото:  Д. Поздеровић) -
Милорад Додик (Фото: Д. Поздеровић)

Додик, који је данас боравио у радној посјети Анкари, рекао је за РТРС да уколико договор не буде могућ, сматра да је сасвим пристојно да се разговара о мирном разлазу у БиХ јер људи и народи који имају тако тешку историју апсолутно треба да и о томе размишљају.

Додик је рекао да Република Српска примарно жели разговор и договор свих конститутивних народа на бази слова Дејтонског споразума, те БиХ без високог представника и његових интервенција.

- Било би сасвим глупо потезати приче о било каквом рату и слично. Нама то, наравно, уопште није на мети. Нама је на мети мир и желимо одржив мир. Желимо на том плану да људи живе слободно и да нема никаквих присила – политичких и других - додао је Додик.

Додик каже да турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган савршено добро познаје ситуацију у БиХ.

- Не можемо рећи да Турска нема мало веће симпатије према бошњачким политичким елитама, али се турски политичари у званичним разговарима коректно односе, желећи да покажу да су за сарадњу у цијелој БиХ - каже Додик.

Он је истакао да увијек треба имати у виду да је Турска међу првима признала БиХ, те да је заинтересована за стабилности и мир.

Погледајте изјаву српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика за РТРС: