latinica  ћирилица
17/03/2021 |  21:58 ⇒ 22:47 | Аутор: РТРС

Додик: Настављамо улагати у Бањалуку (ВИДЕО)

Наставићемо улагати у Бањалуку и пројекти неће стати, поручио је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, који је и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, гостујући у емисији Телеринг.
Милорад Додик у емисији Телеринг - Фото: РТРС
Милорад Додик у емисији ТелерингФото: РТРС

Додик је подсједтио да је премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио да ће Влада издвојити 50 милиона марака за пројекте у Бањалуци. 

- Мислим да ће тај износ бити дупло већи - рекао је Додик.

Додик је истакао да је Бањалука суштински главни град Републике Српске.

- Наставићемо изградњу. Креће реализација пројекта концертне дворане. Раније је већ обезбјеђено 10 милиона евра за то. Српска мора да има све институције које манифестују једну државу, па тако треба и концертна дворана - истакао је Додик.

Осврнуо се и на локалне изборе, додавши да је створена погрешна перцепција. СНСД јесте изгубио мјесто градоначелника, али и даље чврсто у својим рукама држи скупштинску већину.

- Погодило ме што смо изгубили мјесто градоначелника, али живот иде даље. Станивуковић није Бањалука, и ми ћемо наставити улагати у највећи град Републике Српске. Имамо скупштинскуи већину, нећемо испуњавати ничије жеље, већ крећемо у наставак изграде града - каже Додик.

Он је нагласио да је у Бањалуку за вријеме власти СНСД-а уложено двије милијарде марака.

- Зар треба да набрајамо шта је све изграђено. Источни и западни транзит, топлана, водовод, реконструкција Банског двора, Клинички центар Републике Српске, изграђени су аутопутеви који отворили Бањалуку на све стране. Дјечије школе, вртићи, игралишта - набројао је Додик неке инвестиције у Бањалуци.

Осврнуо се и на константе прозивке градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића о томе да је криминалац.

- Ја нисам криминалац, ни један суд никада ме није осудио за такво дјело. Имао сам највећи број кривичних пријава, и нема дана да не дође нека политичка пријава, али борим се са тим. Санкције према мени стране САД су политичке, то је недавно рекао и амрички амбасадор, да је у питању по њима непоштовање Дејтонског споразума, а не због корупције или криминала - поручио је Додик.