latinica  ћирилица
18/03/2021 |  18:57 ⇒ 19:00 | Аутор: СРНА

Соколац: Мајке са четворо и више дјеце да се пријаве ради права на примања

Предсједник соколачког удружења "Мајка и дијете" Славица Цуровић рекла је Срни да ће убудуће ово удружење окупљати породице са четворо и више дјеце преко кога ће за мајке бити обезбијеђена редовна мјесечна примања.

Она је нагласила да је градоначлник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, на данашњем састанку са представницима ових удружења из градских општина, изразио спремност да удружењима вишечланих породица буде обезбијеђен статус од посебног значаја.

Како је за остваривање ових права неопходно сачинити социјалну карту чланова удружења, Цуровићева је позвала све породице са четворо и више дјеце са подручја општине Соколац, да се пријаве на број 065/231-237 удружењу "Мајка и дијете", да би се прикупили додатни подаци потребни за остваривање права за ове категорије.

Према њеним ријечима, тренутно на евиденцији соколачког удружења има 28 породица са четворо дјеце, пет са петоро, једна са шесторо и једна породица са деветоро дјеце.

Она је подсјетила да соколачко удружење до сада није остваривало права као слична удружења у општинама града Источно Сарајево, али да ће то бити ријешено увођењем додатне евиденције за породице са четворо и више дјеце са подручја Сокоца.

Цуровићева је навела да ће се прикупљањем више података и израдом социјалне карте обезбиједити више видова подршке за породице са четворо и више дјеце.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић разговарао је данас са представницима удружења вишечланих породица из градских општина о рјешавању статуса ове категорије становништва и налажењу најбољих рјешења за остваривање права на подршку у оквиру пронаталитетне политике.

Удружење "Мајка и дијете" основано је 2013. године на Сокоцу и до сада је окупљало 200 породица са троје и више дјеце.