latinica  ћирилица
23/03/2021 |  07:49 ⇒ 09:42 | Аутор: РТРС

Николић: Појединци свјесно крше мјере (ВИДЕО)

И након годину дана редовних контрола, преданог рада, па и кажњавања, имамо ситуацију да појединци сасвим свјесно крше закључке Републичког штаба, истакла је Душанка Николић, портпарол Инспектората Републике Српске, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Душка Николић - Фото: РТРС
Душка НиколићФото: РТРС

- Само прошле седмице изречено казни у износу од 212.000 КМ , а укупно тај износ од почетка пандемије износи преко милион КМ - поручила је Николић.

Она наглашава, да у оваквој ситуацији једноставно нема другог начина, осим изрицања казни.

- Здравствени систем не може ово да поднесе, упутили су вапај свим грађанима. Не могу да вјерујем да не можемо да се одрекнено прославе 8. марта, рођендана, вјенчања. Сви ми имамо неке своје разлоге, али треба гледати много шири аспект. Људи свјесно крше мјере, и ми морамо бити ригорознији да би сачували здравље свих - истакла је Николић.  

У Инспекторату Републике Српске ради 140 инспектора и они су напрегнути у својим обавезама до максимума.

- Морамо знати да инспектори врше и контролу на граничним прелазима, има их око 20 у смјени. Међу тим инспекторима има и људи који су годину или двије до пензије, и све ово вријеме људи раде и дан и ноћ. Нису се бунили, од шест ујутру до 24 часа. А ми им можемо помоћи да ставимо ту маску и поштујемо дистанцу - истакла је Николић.

Николић је закључила да крајњи циљ није кажњавање, али да као друштво морамо бити одговорни и тада ће свима бити лакше.