latinica  ћирилица
23/03/2021 |  16:08 | Аутор: СРНА

Милуновић: Орић починио тежак злочин над Србима у Подрињу

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да сматра да је ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић починио тежак злочин над Србима у Подрињу и да најава сарајевског глумца Емира Хаџихафизбеговића да ће бити сниман филм о Орићу показује да се однос према српском народу и Републици Српској није промијенио од рата.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

Милуновић је рекао да је Орић завио у црно велики број српских породица, без обзира на то што га је Хашки трибунал ослободио и што није добио заслужену казну.

- Многи Срби су осуђени по командној одговорности, као да је командна одговорност резервисана само за њих - изјавио је Милуновић данас новинарима у Бањалуци.

Милуновић је напоменуо да неће бити много среће у БиХ све док сви који су чинили злочине на овим просторима не буду кажњени.

Сарајевски глумац Емир Хаџихафизбеговић најавио је да ће бити сниман филм о Насеру Орићу, да би се, како је рекао, "скинула стигма са хероја који је отишао у Хаг и био ослобођен оптужби".

Новости подсјећају да је глумац Емир Хаџихафизбеговић ратне године провео у униформи такозване Армије БиХ, те да никада није пропуштао да о Србима и Србији говори све најгоре, иако је у тој истој Србији примао и филмске награде.

Лист подсјећа на неке од Хаџихафизбеговићевих изјава о Србима као геноцидном народу, као и то да се нада да ће Американци "одсјећи главу Србији", коју је упоредио са аждајом.