latinica  ћирилица
23/03/2021 |  16:15 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Савчић: Филм о Орићу - величање злочина на најгори начин

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да најава снимања филма о команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу представља величање злочина на најгори могући начин, те поручио да све институције Српске и невладине организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата морају озбиљно да се позабаве питањем одбране истине о протеклом рату.
Миломир Савчић - Фото: nezavisne novine
Миломир СавчићФото: nezavisne novine

Савчић је нагласио да се не може толерисати и ћутати о томе да је злочин над Србима дозвољен и некажњив.

- Те лажи и фалсификати ће нас удаљавати сваки дан, као и непрестана муслиманска прича о "агресији нас на нас" - напоменуо је Савчић.

Сарајевски глумац Емир Хаџихафизбеговић најавио је да ће бити сниман филм о Насеру Орићу, да би се, како је рекао, "скинула стигма са хероја који је отишао у Хаг и био ослобођен оптужби".

Новости подсјећају да је глумац Хаџихафизбеговић ратне године провео у униформи такозване Армије БиХ, те да никада није пропуштао да о Србима и Србији говори све најгоре, иако је у тој истој Србији примао и филмске награде.

Лист подсјећа на неке од Хаџихафизбеговићевих изјава о "Србима као геноцидном народу", као и то да се нада да ће Американци "одсјећи главу Србији", коју је упоредио са аждајом.