latinica  ћирилица
24/03/2021 |  17:01 | Аутор: СРНА

Митровић - Калабухов: Увести нове авио-линије

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић затражио је данас помоћ од руског амбасадора у БиХ Игора Калабухова за увођење нових авио-линија између двије земље, којим би као полазне тачне у БиХ, осим Сарајева, били обухваћени и Бањалукла, Тузла и Мостар.
Митровић-Калабухов - Фото: РТРС
Митровић-КалабуховФото: РТРС

Митровић је затражио помоћ Калабухова при интензивирању активности да би биле прихваћене предложене допуне Анекса важећег Споразума о ваздушном саобраћају између Савјета министара и Владе Русије потписаног 2009. године, што би омогућило увођење нове авио-линије између двије земље и значајно допринијело економском развоју БиХ.

Из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара саопштено је да су, у складу са чланом 19. Споразума о ваздушном саобраћају између Савјета министара и Владе Руске Федерације, затражили од Министарства иностраних послова спровођење консултација са Министарством транспорта Руске Федерације ради прихватања измјена.

Предложеним допунама уводе се нове тачке доласка и поласка, односно, осим Сарајева се као полазне тачке у БиХ предвиђају Бањалука, Тузла и Мостар, а као долазне тачке у Руској Федерације уводе се Шереметјево и Сенкт Петербург.

Саговорници су разговарали о унапређењу билатералне сарадње двије земље, а, прије свега, било је ријечи о темама из области транспорта и ваздушног саобраћаја, односно могућем повећању контингента билатералних дозвола, те измјенама Споразума.

Митровић је пожелио добродошлицу амбасадору Русије у БиХ и много успјеха у будућем раду, посебно на успостављању сарадње у области инфраструктуре и економије, те жељезничког саобраћаја, наведено је у саопштењу.