latinica  ћирилица
24/03/2021 |  20:59 ⇒ 25/03/2021 | 07:52 | Аутор: РТРС

Вучић: НАТО сваки дан агресије убијао по једно дијете

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је српски дух несаломив и непобједив, подсјетивши да је НАТО агресија на Србију прошла без казне и одговорности.
Александар Вучић (Фото: buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић (Фото: buducnostsrbijeav)

Вучић је нагласио да је НАТО сваки дан агресије убијао по једно дијете.

- Једно дијете дневно. То је она најтежа, најмучнија и најболнија бројка НАТО агресије из 1999. године. Убијено, заустављено, без икакве своје кривице, никакав гријех нису починили, без права на одбрану, и без права на правду... Нико никада није одговарао за овај злочин, злочин већи од злочина - истакао је Вучић током комеморативног програма поводом Дана сјећања на страдале у НАТО агресији на СР Југославију 1999. године.

Он је навео имена појединих српских жртави, рекавши да је међу 79 страдалих било и дјеце друге националности.

-Те смрти нису, за оне који су их посијали, биле ни трагичне, а још мање грешка. Биле су намјера, биле су јасна одлука, пријеки суд над једном земљом, над њеним људима, над њеном дјецом - истакао је предсједник Србије.

Он је нагласио да је оно што се десило у Србији прије 22 године била агресија, напад на једну суверену државу.

- Никога ми тада нисмо напали. Напали су нас, са јасним циљем - да нас поразе, а да би нас поразили морали су да убијајају и одузмају нам територију. И колико год данас анализирали ствари, како год и колико год оштри и критични били према себи, нашој тадашњој политици, руководству, јасно је да су Савезна Република Југославија и Србија тада остављене готово без избора. Избор је био језив, или губитак територије и људи са једне стране или потпуни нестанак српске државе, морала, части и српског духа. И нисмо могли да не изгубимо - рекао је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да је "деветнаест великих напала једну малу земљу, Савезну Републику Југославију, а та мала земља, и тај мали народ, одржао им је час из оног најважнијег - части, морала и љубави према слободи коју један народ може да осјети".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)