latinica  ћирилица
25/03/2021 |  15:19 ⇒ 19:21 | Аутор: РТРС

Шесточлана породица Радић добила нови дом (ВИДЕО)

Захваљујући хуманитарној организацији "Срби за Србе", шесточлана породица Радић из дубичког села Међеђа добила је нови дом. Радићи су до сада живјели у неусловној кући.
Кућа за Радиће - Фото: РТРС
Кућа за РадићеФото: РТРС

Мукама породице Радић дошао је крај. Тежак живот, у трошној кућици без елементарних услова за боравак, у селу Међеђа напокон је постао прошлост. Драгана, Зоран и њихово четворо дјеце у новом дому, који се налази у дубичкој Устаничкој улици, имаће одвојене собе и купатило.

- Захваљујем свима који су помогли. Стварно немам ријечи, захвалан сам до неба. Не ради себе, него ради своје дјеце. Сад крећем право од нуле и то због дјеце - да њих усмјертим на прави пут, а остало све ће ићи лако - каже Зоран.

Средства за куповину и обнову куће за Радиће прикупљана су двије године, истичу из организације "Срби за Србе". Двоетажни објекат има око 150 квадрата корисног простора, али и окућницу погодну за врт. У куповину, уређење и опремање куће уложено је око 80.000 КМ.

- Породица је добила сав неопходан намјештај и бијелу технику, и с те стране, неће морати дуги низ година да размишљају о тим стварима - рекао је Саша Вигњевић, генерални секретар организације "Срби за Србе".

У овом пројекат од самог почетка учествовао је општински Центар за социјални рад, а подршка је стигла и од Министарства управе и локалне самоуправе.

- Само оваквим радом као заједница можемо много да урадимо за појединца. Центар за социјални рад ће и убудуће подржавати, сарађивати и иницирати овакве пројекте, који имају за циљ унапређење квалитета живота лица у стању социјалне потребе - истакла је Маја Шпица Кнежевић, директорка овог центра.

Министарка управе и локалне самоуправе Српске Сенка Јујић рекла је да су пројекти попут овог приоритетни,  поготово када је ријеч о породицама са четворо и више дјеце.

- Посебно захваљујем удружењу "Срби за Србе" који су у овој причи подржали породицу Радић и Центру за социјални рад Козарска Дубица - рекла је Јујићева.

Из Хуманитарне организације "Срби за Србе" истичу да ће наставити с мисијом да уз помоћ донатора, многим вишечланим породицама с ових простора обезбиједе боље услове за живот.