latinica  ћирилица
27/03/2021 |  14:42 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Пуповац: Милановић користи језик екстремне деснице

Предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац оптужио је данас хрватског предсједника Зорана Милановића да користи језик екстремне деснице и да у мандату његове владе ништа није урађено за Србе у Хрватској.
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

Он каже да је Милановић прекршио Устав, јер је настојао да утиче на њега и посланика ромске националне мањине у Сабору Вељка Кајтази у вези са избором Злате Ђурђевић за предсједника Врховног суда.

Пуповац је на конференцији за новинаре у Загребу, коју је сазвао након што га је Милановић јуче назвао "прљавим", поручио да је хрватски предсједник кренуо са политиком наметања.

- Милановић је одабрао језик који је налик на језик Хрватског тједника. Језик псовке, увреде, омаловажавања...То је језик који је такав да би дјецу требало склањати од телевизије да га не слушају - каже Пуповац.

Он истиче да је то само произвођење хаоса и да не зна зашто то хрватски предсједник ради.

Поводом оптужби Милановића да није ништа урадио за Србе, Пуповац је рекао да у мандату Милановићеве владе нису успјели на струју спојити ниједну кућу.

- Чуо сам обећања, али ниједно рјешење. Код његових министра сам чекао и шест мјесеци. Онда бих питао Милановића и рекао да не могу до министра, а он би ме питао зашто неће да ме приме. Толико о бризи о јадним Србима њега и његове владе. Толико о поштивању гласова које добија од Срба - рекао је Пуповац.

Поводом оптужби Милановића да је "чаршијски лопов који дијели помоћ чаршијског олоша", Пуповац је рекао да он не зна како се скупља помоћ за људе погођене земљотресом на Банији и од кога је та помоћ добијена.

- Не зна која је то мука скупити милионе куна за контејнере, за чизме, храну, сапун да не би били прљави - рекао је Пуповац.

Прије конференције за новинаре Пуповац је на свом Фејсбуку објавио низ увредљивих порука које је добио од Милановића.

Милановић у једној од порука коју је "Воцапом" послао Пуповцу наводи да ће српски народ "процвасти у Хрватској када га се отараси".