latinica  ћирилица
29/03/2021 |  12:01 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Институције Српске на услузи локалним заједницама (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је општина Лакташи примјер успјешне локалне заједнице, која има стабилан буџет у износу од 17,5 милиона КМ.
Цвијановић, Вишковић и Додик у Лакташима - Фото: РТРС
Цвијановић, Вишковић и Додик у ЛакташимаФото: РТРС

- Институције Републике Српске су на услузи Лакташима, али и свим локалним заједницама у Српској - рекла је Цвијановић у Лакташима након састанка са начелником општине Мирославом Бојићем, а коме су присуствовали премијер Радован Вишковић, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и министри Српске.

Она је исказала задовољство због пројеката који су реализовани у овој локалној заједници, а на данашњем састанку разговарано је о много пројеката који треба да се реализују у наредном периоду.

Цвијановић је рекла да су институције Републике Српске на услузи локалним властима у свим оштинама.

- Радује ме што су, уз неке важне инфраструктурне пројекте саобраћајне природе, направљени планови за област предшколског и средњошколског образовања. То су пројекти од изузетне важности и значаја за све родитеље који живе овдје - рекла је Цвијановић и додала да су одређене фирме показале интерес да буду дио активности везаних за обезбјеђивање мјеста у вртићима.

Она је истакла да Лакташи имају туристичке потенцијале и бањско-туристичке центре који представљају добру прилику за запошљавање и привлачење туриста, посебно у години пандемије.

- Влада Републике Српске је расположена да, заједно са локалним властима, реализује све оно што је потребно да би се било спремно за период послије пандемије - нагласила је Цвијановић.

Она је поновила да је задовољна стабилношћу општинског буџета у Лакташима и што постоји добра сарадња са републичким институцијама, као и чињеницом да су локалне власти усмјерене на унапређење живота и развоја ове општине.

Цвијановић је поручила да ће институције Српске и даље бити на располагању локалним заједницама у пуном капацитету.

Додик је истакао да је руководство општине Лакташи предвидјело реализацију значајних пројеката.

Он је навео да је један од прироритета изградња вртића јер је тренутно 150 дјеце на чекању за упис у предшколске установе.

Додик је додао да ће у наредном периоду са предсједницом и премијером Српске посјетити све локалне заједнице.

Фото: РТРС

Вишковић је навео да је на састанку договорено да ће институције Републике Српске и Влада подржати реализацију значајних пројеката, а дио се односи на образовање и путну инфраструктуру.

Бојић је оцијенио да Лакташи иду путем развоја и да је од изузетног значаја подршка институција Српске у реализацији капиталних пројеката.