latinica  ћирилица
30/03/2021 |  18:04 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

Чудић: Скупштина прекинута да би се смириле страсти и емоције (ВИДЕО)

Данас је скупштина Града Бањалука прекинута да би се смириле страсти и емоције, и да би сутра наставком сједнице можда ушли у процедуру рада, поручио је Саша Чудић, потпредсједник Скупштине, гостујући у Српској данас.
Саша Чудић - Фото: РТРС
Саша ЧудићФото: РТРС

- Нас одборнике већ дуже времена не може ништа изненадити, па и ово данас је било једно од тих изненађења. Скупштина је требала бити још почетком марта о усвајању буџета, али ево, дочекали смо и крај марта - каже Чудић.

 Он истиче да се на данашњој сједници није расправљало о буџету, као ни о амандманима, нити о капиталним инвестицијама за наредни период.

- Сва прича се сводила да ли су амандмани стигли на вријеме или нису. Јесу, ту је члан 159. Пословника скупштине града, али градоначеник и неки одборници ПДП-а тврдили су да нису. Тражили смо изјашњење о Пословнику, али градоначелик и та група око њега покушали су да спријече гласање са повећаним страстима и емоцијама. Процијенили смо да нема услова за рад и наставићемо рад сутра - наставио је Чудић.

Он тврди да скупштинска већина није против усвајања буџета.

- Коалиција није против буџета. Амандамни нису никакав проблем, јер они представљају 4,3 одсто укупног буџета од 150 милиона КМ. Не знам како тих 6,5 милиона КМ може представљати суштински проблем, али прави политички проблем. Тај износ је предвиђен да се помогне здравствени сектор. Камо среће да причамо о неким љепшим темама - додао је Чудић.  

Он је на крају поручио да вјерује да ће за добро грађана Бањалуке сутра бити усвојен буџет.