latinica  ћирилица
31/03/2021 |  12:28 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Мјере зависе од епидемиолошке ситуације (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да од епидемиолошке ситуације зависи да ли ће неке од мјера бити ублажене или пооштрене у Републици Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Да ли ћемо пооштравати мјере то зависи од свих нас. То није воља или хир било кога, то су врло тешке одлуке - рекла је предсједница Српске након састанка са руководством Универзитетског клиничког центра Републике Српске које је предводио генерални директор Владо Ђајић.

Она је апеловала на све да буду стрпљиви, да највише слушају здравствене раднике, али и да никада не узгубе из вида шта су потребе привреде.

Према њеним ријечима, епидемиолшка ситуација се покушава држати под контролом да би здравство могло функционисати и да би се што прије вратило потпуном отварању привреде јер поједине гране већ трпе велике притиске.

Цвијановић је рекла да је важно да институције обезбиједе финансијску подршку за све оне губитке које поједине привредне гране трпе.

- Ово дјелује као зачарани круг, али вјерујем да ћемо из тога изаћи. Институције Републике Српске су ту на располагању свима који су угрожени јер је то најбољи начин - истакла је Цвијановић.

Она је навела да не може рећи да се не поштују мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, али и истакла да се то не чини у оној мјери како се очекивало.

Када је ријеч о Републичком штабу за ванредне ситуације, Цвијановић је рекла да треба да се води рачуна о томе шта су потребе здравства и привреде Републике Српске.

- Никоме није било лако донијети било коју мјеру која је значила било какву рестрикцију у нашем функционисању, али су били принуђени да то ураде - истакла је предсједница Српске.

Састанку су присуствовали директори домова здравља и представници Института за кардиоваскуларне болести Војводине.