latinica  ћирилица
31/03/2021 |  17:25 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Амиџић: Желим да вјерујем да је Станивуковић реаговао у афекту (ВИДЕО)

Желим да вјерујем да је изјава градоначеника Станивуковића изречена у афекту. Не желим да вјерујем да је било ко од грађана помислио да реагује на позив прстом, баш као и било ко од одборника, истакао је Срђан Амиџић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

- Ми као одборници имамо своје ставове, и њих треба неко да уважава. Можда они јесу или нису исправни, али о њима морамо разговарати - нагласио је Амиџић.

Он је додао да се  прича о Пословнику и гласању, али увијек се помјера од суштине, а то је приједлог буџета и предложени амандмани.

- Ми стојимо иза амандмана. Нажалост, морамо да покажамо сензибилитет за најугроженије категорије становништва у овој пандемији. Непријатно ми је да уопште расправљамо о томе да ли је потребно или не - истакао је Амиџић.

Амиџић је истакао да се дошло у ситуацији или-или, а такве ситуације никоме не доносе добро, прије  свега граду Бањалука, нити Градској управи, а ни одборницима.

- Скупштина има своје надлежности, а градоначелник своје. Уколико скупштина града усвоји буџет заједно са амандманима они представљају законску обавезу за провођење. Бањалука неће и не смије остати у мраку. Када смо могли да функционуишемо са 130 милиона КМ у буџету, моћи ћемо и са 150 милиона КМ - рекао је Амиџић.