latinica  ћирилица
02/04/2021 |  09:03 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Миљановић: Дан полиције Српске без традиционалних активности због пандемије (ВИДЕО)

Поводом Дана полиције Републике Српске министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и директор полиције Српске Синиша Кострешевић уручиће златни и сребрни знак полиције институцијама и организационим јединицама које су показали висок степен професионалности у обављању својих послова у протеклих годину дана.
Мирна Миљановић - Фото: РТРС
Мирна МиљановићФото: РТРС

Иако због пандемије вируса корона Дан полиције Републике Српске ове године неће бити обиљежен традиционалним активностима, припадници МУП-а Српске нису хтјели да одустану од акције добровољног даривања крви.

- Скоро 500 припадника се одазвало на ову акцију и на то смо посебно поносни - истакла је начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

Миљановићева је истакла да је протекла година дана за све био период пун изазова, па тако и за полицајце. Нажалост, пандемија је погодила и редове полиције Републике Српске.

- У протеклих годину имали смо, нажалост, шест смртних случајева од посљедица вируса корона у нашим редовима – рекла је Миљановићева.

На Дан полиције Републике Српске биће положени вијенци испред споменика код зграде МУП-а на Старчевици и одржан парастос у знак сјећања на њих. То је и дан када је основана Специјална бригада полиције, и зато ће се обићи и спомен соба и одаће се пошта тим људима који су страдали.

Повезане вијести:

Обиљежавање Дана полиције; Златни знак за УКЦ Српске и ПУ Бањалука