latinica  ћирилица
02/04/2021 |  14:45 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

Тегелтија са представницима Свјетске банке о могућности коришћења нових финансијских инструмената

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас са представницима Свјетске банке о могућностима коришћења нових финансијских инструмената, подршци здравственом сектору, који је тешко погођен пандемијом вируса корона, као и могућој подршци у реализацији инфраструктурних пројеката.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

На састанку, који је одржан путем видео-линка, било је ријечи и о Оквиру партнерства за период од 2022. до 2026. године, те о актуелној економској ситуацији у БиХ изазваној пандемијом вируса корона.

Током сусрета разговарано је и о активностима у вези са будућом сарадњом БиХ са Свјетском банком, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је упознао представнике Свјетске банке са главним правцима дјеловања Савјета министара у наредном периоду.

Заједнички је усаглашено да ће три основна програма дјеловања Свјетске банке у БиХ од 2022. до 2026. године бити везана за реформе здравственог сектора, реформе предузећа у државном власништву, те програмом зелене транзиције, која укључује посебан програм квалитета ваздуха.

У саопштењу се наводи да ће посебна пажња бити посвећена омогућавању коришћења потенцијала приватног сектора за брзи раст и отварање нових радних мјеста, улагање у људски капитал, те управљање животном средином с циљем одрживог раста.

Током састанка истакнуто је да је досадашња сарадња Савјета министара и Свјетске банке била добра, те је исказана спремност за наставак сарадње и у будућем периоду.