latinica  ћирилица
02/04/2021 |  15:39 ⇒ 15:40 | Аутор: СРНА

Додик: У духу заједништва можемо да пребродимо вријеме препуно изазова

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку поводом предстојећег Ускрса надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству и свим грађанима католичке вјероисповијести, са жељом да овај велики празник Христовог Ускрснућа прославе у миру, благостању и радости са својим најближим.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да хришћанска заједница овај велики празник дочекује у тешким временима и великим искушењима за цијели свијет борећи се са пандемијом вируса корона.

Он је нагласио потребу да сви заједно у духу заједништва морамо да пребродимо ово тешко вријеме препуно изазова.

- Желим да се у ове празничне дане посветите непролазним вриједностима и молитвама и да у добром духу дочекате Ускрс уз најбоље жеље за мир, слогу, оздрављење и духовно благостање - навео је српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ у честитки.

Додик је пожелио да овај велики хришћански празник наде и вјере буде подстицај да се истраје до побједе над свим недаћама које су задесиле овај свијет.

- Упућујући Вам изразе дубоког поштовања, желим Вам срећан и благословен Ускрс и да предстојеће празничне дане с обзиром на пандемију обиљежите скромно у кругу својих најближих да би сачували и себе и њих - поручио је Додик у честитки упућеној надбискупу врхбосанском кардиналу Пуљићу поводом предстојећег празника Ускрса.

Римокатоличка црква и друге цркве које су прихватиле Грегоријански календар у недјељу, 4. априла, прослављају Ускрс.