latinica  ћирилица
02/04/2021 |  16:01 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Станивуковић хоће састанак са Додиком и Извршним комитетом СНСД-а

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је да је добио позив за састанак од представника већине у Скупштини града ради превазилажења стања у вези са неусвајањем буџета, те додао да је упутио позив лидеру СНСД-а Милораду Додику за састанак којем би присуствовало и најуже руководство Извршног комитета СНСД-а.
Градска управа - Фото: РТРС
Градска управаФото: РТРС

Он је рекао да се због неусвајања буџета размишља како да у законским оквирима буде исплаћена плата запосленим у установама и институцијама, те да је, како каже, упитан рад вртића.

- Што се тиче Центра за предшколско васпитање, недостаје 140.000 КМ да исплатимо плате, али буџета нема - рекао је Станивуковић новинарима након састанка са директорима јавних предузећа и установа на нивоу града.

Он је навео да град више не може да издаје рјешења о изолацији и да је предложио да то ради Дом здравља, као и да од 24. априла град више неће моћи да врши техничко оспособљавање простора гдје се врши вакцинација грађана.

Станивуковић је напоменуо и да ватрогасци имају залихе горива до 20. априла, а да се поставља питање како ауто-превозницима исплатити 200.000 КМ.

Вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање Весна Бањац рекла је да може доћи до престанка рада вртића јер не могу обезбиједити свјежу храну и намирнице за оброке.

Директор "Чистоће" Александар Бајић рекао је да је могуће, ако се оваква ситуација настави, да запослени буду упућени и на годишњи одмор.