latinica  ћирилица
02/04/2021 |  16:07 ⇒ 16:36 | Аутор: СРНА

Додик: Станивуковић да се политички профилише (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић мора да се политички профилише, образује и да сазна шта су му институционалне надлежности.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Савршено је јасно на који начин функционише локална власт, али неко покушава да буде важнији од тога. Легитимно је да буду признати избори за градоначелника, што је СНСД урадио, али је очигледно да Станивуковић није признао легитимност одборника и да покушава да пласира лажне вијести да Бањалука не функционише - рекао је Додик новинарима у Лакташима.

Он је истакао да је цинизмом и увредама веома тешко градити атмосеферу у Бањалуци.

- Видљиво је да нико од одборника није вријеђао градоначелника, за разлику од њега који их је вријеђао - додао је Додик.

Он је навео да је поносан што иза СНСД-а остаје изграђен Град Бањалука.

- Важно је да у Граду, они који су легитимни, раде посао. Градоначелник предлаже буџет, а да би био усвојен мора разговарати са одборницима који су га звали неколико пута. Градоначелник заборавља да када је био посланик у Народној скупштини није гласао за буџет који је предлагала моја партија - каже Додик.

Лидер СНСД-а је нагласио да је фунција градоначелника озбиљна ствар, те да су одборици спреми да раде са Станивуковићем и покушају да усвоје буџет који је уравнотежен.

- Он је одборнике позвао на састанак са секретарицом, иако је једно мјесто гдје може бити усвоје буџет Скупштина града и потребна већина, а не Милорад Додик. Спреман сам да разговарам ако постоји проблем на релацији члан Предсједништва БиХ, локална заједница, али никако о градским политичким питањима јер постоје градски страначки одбори - рекао је Додик.