latinica  ћирилица
02/04/2021 |  18:09 | Аутор: СРНА

Бањалука: Остају на снази раније мјере и препоруке

Штаб за ванредне ситуације Бањалуке данас је оцијенио да је тренутна епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона у граду и даље неповољна и донио закључак да све мјере и препоруке донесене раније остају на снази и да ће бити прилагођене мјерама Републичког штаба.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

Штаб је констатовао да је због неусвајања градског буџета немогућ рад на издавању рјешења о изолацији, јер нема могућности за набавку основних средстава за рад административних служби, које обављају ове послове.

- Упитан је и даљи процес вакцинације, јер је закуп простора на Бањалучком велесајму плаћен до 24. априла, а нема могућности за плаћање одржавања јавне хигијене и за прољећну дератизацију - навели су из Штаба.

Један од закључака бањалучког Штаба је да се хитно упути допис Влади, Републичком штабу за ванредне ситуације, надлежним министарствима и другим релевантним институцијама, да се упознају са забринутошћу због новонастале ситуације и немогућности даљњег финансирања одржавања јавне хигијене у граду, која доводи до повећања могућности ширења заразе.

У саопштењу се наводи да је данас према подацима Института за јавно здравство Републике Српске забиљежено 479 позитивних на вирус корона, од којих је 133 са подручја Бањалуке у којој је сада вакцинисано 1.232 грађанина.