latinica  ћирилица
03/04/2021 |  08:23 ⇒ 10:37 | Аутор: АТВ

Млади социјалдемократи Бањалуке од 06.00 часова чисте град (ФОТО)

Млади социјалдемократи Бањалуке данас су у шест часова започели цјелодневну акцију чишћења смећа са јавних површина у граду.
Млади социјалдемократи чисте Бањалуку (фото: АТВ БЛ) -
Млади социјалдемократи чисте Бањалуку (фото: АТВ БЛ)

Члан Градског одбора МСД Бањалука Ања Љубојевић рекла да ће ова акција трајати цијели дан и да не постоји политички мотив за ову акцију, већ да је једини мотив љубав према свом граду и жеља да Бањалука, у вријеме када се приближава Дан града, не буде обиљежена као град затрпан отпадом.

- Парк "Младен Стојановић" је посебно мјесто за многе наше суграђане, они ће данас овдје доћи да трче, шетају да доведу дјецу на игралиште и због тога нисмо жељели да дозволимо да овај простор, који је једно од најљепших мјеста у граду први априлски викенд дочека затрпан смећем. Није нам тешко да у шест почнемо ову акцију чишћења, тешко нам је због политике искључивости и невођења дијалога, наш град гледамо затрпан смећем - навели су Млади социјадемократи.

Млади социјалдемократи чисте Бањалуку (фото: АТВ)

Акција чишћења је почела у парку, а наставља се и у другим дијеловима града у којима је то потребно.

- Неће нам бити тешко да ово радимо сваки дан када буде требало, али се надамо да то неће бити потребно, да ће разум, добра воља и љубав према Бањалуци превладати и да ће се ускоро усвојити буџет града - навели су МСД Бањалука.

Млади социјалдемократи чисте Бањалуку (фото: АТВ)

Додају да је Бањалука у претходних 15 година постала препознатљива као чист и уређен град и то је нешто што се мора и наставити.

- У току акције примијетили смо да су активисти ПДП-а остављали наљепнице са логом СНСД-а поред канта пуних смећем. Могу да разумијем политичку борбу, али не могу да разумијем да неко обиђе канте у свом граду, а не добије жељу да то очисти, за разлику од њих ми смо то урадили - навели су МСД Бањалука.

Млади социјалдемократи чисте Бањалуку (фото: АТВ)