latinica  ћирилица
03/04/2021 |  18:49 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Гардисти Српске обрадовали ветерана из Бронзаног Мајдана (ВИДЕО)

Припадници новооснованог Хуманитарног удружења гардиста Војске Републике Српске уручили су стамбени контејнер једном од својих сабораца из Бронзаног Мајдана код Бањалуке.
Допремљен контејнер за Божу Кекића из Бронзаног Мајдана - Фото: РТРС
Допремљен контејнер за Божу Кекића из Бронзаног МајданаФото: РТРС

Божо Кекић из Бронзаног Мајдана, надомак Бањалуке добио је мален али функционалан стамбени контејнер, умјесто оронуле куће. Каже - помоћ је дошла од бивших сабораца са којима је дијелио ров 17 мјесеци.

-Ја не радим нигдје, разболио сам се, немам ни снаге, а нема се гдје ни радити. Они су дошли да виде гдје живим и тако је кренуло - прича Божо.

У Удружењу "Гардијско срце" истичу да Кекић живи од 140 марака социјалне помоћи. Ријешили су му кров над главом, а у наредном периоду биће плаћене и комуналије.

- Удружили смо се да направимо нешто паметно. Пошто немамо пуно новца да му направимо кућу, ми смо се одлучили на овакав један корак, да му допремимо стамбени контејнер у коме има све, да му олакша живот - истиче Игор Игњатовић из овог удружења.

Додају и да су договорили да Кекићу финансирају плаћање струје, а имаће и неки вид топлог оброка од 100 КМ у једној локалној продавници.

Нема их, кажу у удружењу, много, али свако је дао колико је могао. Већ сада знају да се на овој акцији неће завршити, јер, кажу да многи њихови саборци требају помоћ.